LEVENSDUUR WILGENTENEN SCHUTTING EN HEKKEN

Gevlochten tuinscherm

Een wilgentenen schutting heeft onbehandeld een levensduur van circa acht a tien jaar. Bij eventuele behandeling met olie wordt de levensduur verlengd.

Mocht u het met olie behandelen van de wilgentenen schutting door ons willen laten doen, dan is dit mogelijke vanaf de maand juli.

De olie die wij gebruiken is gekookte lijnolie. Een wilgentenen schutting kun je goed beschermen / impregneren door aan de gekookte lijnolie, White spiritus toe te voegen. De spiritus zorgt ervoor dat de lijnolie diep in het hout terecht komt. De levensduur van de wilgentenen schutting kan ook worden verlengd door klimplanten tegen de schutting te planten. De planten zullen dan vergroeien met de gevlochten wilgentenen schutting.

Als meerdere klimplanten, met verschillende bloeitijden, tegen de wilgentenen schutting worden geplant, ben je maandenlang verzekerd van bloemen. Al vanaf april bloeit de purperen Akebia Quinata, gevolgd door Blauweregen en Clematis Montana. Wat later in het seizoen bloeien de eerste klimrozen en grootbloemige Clematissen. In de zomer staan de Trompetklimmer, de Passiebloem en de Kamperfoelie in bloei. In de herfst is de kleur van de Wingerd ronduit spectaculair. In de winter is de makkelijk te leiden Winterjasmijn maandenlang een opvallende verschijning.